| דבר יו"ר העמותה, הגברת עפרה רענן
שלום לכולכם
העיתון הדיגיטלי יוצא לאור בפעם השלישית .
לבנה יעקובסון עורכת העיתון מפנה את תשומת ליבנו בכל פעם לנושא משמעותי אחר, שרלוונטי לעשיה ביחידות לטיפול נמרץ .
הפעם, בין שאר נושאי העיתון אנחנו רוצים לספר את ההיסטוריה של העמותה.
העמותה לקידום סיעוד קרדיאלי וטיפול נמרץ בישראל היא הראשונה מבין העמותות שקמה והראשונה שהוציאה עיתון מקצועי – העיתון נקרא "רחשי לב".
כגשר בין היום לאז … בין העיתון הדיגיטלי לבין העיתון שיצא בשנת 2000 אנחנו מביאים דברים בשם אומרם.
עפרה רענן יו"ר העמותה
עדנה כהן גזברית העמותה
| דבר העורכת
שלום לכל הקוראים הנאמנים שלנו.
מתרגשת לערוך את הגיליון השלישי של עיתון העמותה לסיעוד קרדיאלי וטיפול נמרץ. העיתון יעסוק בנושאים נבחרים בטיפול נמרץ לב ויאפשר הצצה לצוות הפועל גם ביחידות טיפול נמרץ האחרות.
לעיתים עולה השאלה האם נכונה החלוקה ליחידות טיפול נמרץ והאם לא נכון לאגד את כל היחידות יחדיו תחת ניהול רפואי של רופאי טיפול נמרץ עם התמחויות מגוונות. רעיון זה עלה במוחי במשך תפקידי כאחות אחראית. נחשפתי מספר פעמים להסתכלות עניינית של נותני הטיפול, על פי נתיב ההתמחות שלהם ופחות על פי ה'תמונה' כולה. זוהי הסתכלות חסרה, המשפיעה רבות על הטיפול הניתן.
יחידות טיפול נמרץ גדולות המאוגדות פיזית בבניין אשפוז אחד, מאפשרות בתפיסתן לתת טיפול כוללני למטופל הקריטי. יחד עם זאת, על הצוותים הסיעודיים הפועלים בתחום התמחותם, מוטלת המשימה לאתר נושאי ליבה משותפים בין המחלקות המגוונות לטיפול נמרץ, לבצע תכניות למידה משותפות ותרגול מיומנויות טיפול במטרה לחדד ולשמור על רמות הטיפול הקריטיות הנדרשות לטיפול במטופל אינטנסיבי.
תודה ענקית לכל העוסקים במלאכה, הכתבים המצוינים שהתגייסו לכתיבת הכתבות, העמותה המקצועית שלנו בראשה גב' עפרה רענן, אשר אתגרים חדשים תמיד מעניינים אותה ולבסוף לגזברית העמותה שלנו, עדנה כהן, אשר מאפשרת לכל זה להתממש.
| עדכוני ידע
רפואה מגדרית, הווה ועתיד
״רפואה מבוססת מין ומגדר״ ( המכונה גם ״רפואה מגדרית״ , או "רפואה מודעת מין ומגדר״) קרי, ההבנה שיש להתאים את האבחון והטיפול לשוני שבין גברים לנשים, הייתה ונשארה רעיון מהפכני בעולם הרפואה. פרופ' מרק גלזרמן, ראש תחום רפואה מודעת מין ומגדר באונ' ת"א ומנהל המרכז לחקר הרפואה המגדרית במרכז הרפואי רבין, (…)
| עדכוני ידע קליני
פרוטוקול טיפול בהיפותרמיה
במהלך השנים האחרונות מטרת הטיפול במטופל לאחר דום לב הייתה החזרת דופק ולחץ דם, מצב הנקרא ROSC- Return of Spontaneous Circulation . למרות החזרת דופק ולחץ דם, שיעור התחלואה והתמותה נותרו גבוהים מאוד על רקע איסכמיה ורה-פרפוזיה כללית, ובעיקר בגלל נזק מוחי ופגיעה לבבית לאחר החייאה.
| פרויקט נבחר
ACSIS הינו סקר כלל ארצי במחלקות הקרדיולוגיות וטיפולי נמרץ לב בארץ, שמטרתו להוות כלי לבדיקה ולמעקב אחר מידת יישום ההנחיות המומלצות למטופלים לאחר התקפי לב.
| Case Study
סיפור מקרה ימחיש את הקווים המנחים להיפותרמיה טיפולית. היכנסו ובדקו את הידע שלכם.
| הכירו את היחידה
טיפול נמרץ כללי פועל לתת טיפול רפואי וסיעודי איכותי, בטיחותי ומקצועי ברמה גבוהה ביותר למטופל, תוך כדי מתן מענה למכלול צרכיו, ע"י צוות רב מקצועי, תוך שמירה על זכויות וכבוד המטופל. חלק מיעדי המחלקה הם שיפור איכות הטיפול הניתן ע"י הקניית ידע עיוני ומעשי לצוות המחלקה.
| מובילי היחידה
-
מנהלת היחידה:
דר' יעל חביב. -
אחות אחראית יחידה:
גב' ולרי נודלמן. -
סגנית אחות אחראית יחידה:
גב' רוזה שפרמן.
| בלוג אישי
שלושה שבועות לפני סיום חופשת הלידה הטלפון מצלצל. אני מזהה את המספר והחשש משתק אותי. ה-deadline שלי הגיע: טלפון מהנהלת הסיעוד ואני חייבת לתת מענה: האם אני שבה לעבודה? לאן ומתי?
שנים של עבודה ב- ICU העמוסה נתנו את אותותיהם ויצרו אצלי תחושת שחיקה משמעותית. היה לי ברור שאיני יכולה לשוב להיקף המשרה הקודם ולעומס שבלהיות מופקדת על 4-5 מונשמים. למזלי, נודע לי שמחלקה חדשה עומדת להיפתח בביה"ח, NICU, קטנה משמעותית ממה שהייתי מורגלת בו. התחום חדש עבורי ואיש הצוות אחראי רק לשני מונשמים. סוף סוף מעט רווחה. הפור נפל…