גיליון 10- יוני 23

שימור ההון האנושי בטיפולי נמרץ

איך לא "לשרוף" את המשאב היקר ביותר שלנו בטיפול נמרץ?

לאחיות טיפול נמרץ, לקוראים היקרים שלנו, אנו מזמינים אותכם לקרוא את הגיליון ה-10 של "עידכון נמרץ" ליוני 2023 בנושא:
שימור ההון האנושי בטיפולי נמרץ: איך לא "לשרוף" את המשאב היקר ביותר שלנו בטיפול נמרץ?

נכון, ההון האנושי הוא הנכס החשוב ביותר של הארגון,
ונכון, אין נוסחה מנצחת לשימור עובדים. אז איך עושים את זה נכון?

בואו לקרוא על קליטה ושימור צוות מפי אחיות אחראיות בטיפולי נמרץ, מהו הסוד למניעת שחיקה, איזה טיפים לאחיות טיפול נמרץ חדשות יש לנו, על המספרים שיגרמו לכם לחשוב לעומק על הוקרת עובדים ולהכיר את היחידה לט"נ ברזילי ועוד.

כקבוצה אנו מאמינים ביכולתנו להוביל שינויים משמעותיים בתחום הסיעוד בטיפול נמרץ

| דבר יו"ר העמותה, גב' לבנה יעקובסון

גיליון 10 יוצא לדרך ועיקר הדיון בו כיצד לשמר את ההון האנושי בטיפול נמרץ.
אני שמחה על ההזדמנות להתחיל ולהוביל דיון רב מימדי שעוסק באתגר מהותי שימור ההון האנושי ביחידות לטיפול נמרץ, מיצוב צוות חסון ובעל יכולות להתאושש מאתגרים קשים העומדים לפתחו תוך עמידה ביעדים של מקצועיות ותוצאי טיפול.
לעניות דעתי מדובר בשאלה רחבה עוד יותר אשר מתיחסת למגמה העולמית של נטישת המקצוע לאחר מגפת הקורונה, שילוב של גישה דורית חדשה של דור ה Z והתפיסה הכוללת שלו למקום העבודה , כמו גם הקידמה והטכנולוגיה המורכבת אשר משתלבת בעשייה הסיעודית בטיפול נמרץ.
בגיליון זה נעסוק בסוגיות שחיקה וקידום חוסן צוותי וכיצד לשמר את העובדים גם בכניסתם למקצוע וגם בטיפול נמרץ.
אני רוצה להודות למור לוי רבקה, עורכת העיתון על העשייה המבורכת והנמרצת לקידום גיליון זה לחברי הועד המנהל של העמותה, שממשיכים כל הזמן לחקור ולהתעניין.
 

שלכם, לבנה יעקובסון

יור העמותה לקידום הסיעוד הקרדיאלי וטיפולי נמרץ בישראל

| דבר העורכת

קוראים נמרצים, כשאתם מסתכלים מסביב, כמה עובדים שעבדו איתכם נשרו? האם אתם ממליצים על מקום העבודה שלכם לחברים? כמה היעדרויות היו אצלכם השנה? וכמה צוות אתם קולטים?

הנושא הכי בוער הוא איך לא "לשרוף" את המשאב היקר ביותר שלנו בטיפול נמרץ?

נכון, אין נוסחה מנצחת לשימור צוות. עולם העבודה השתנה וציפיות העובד השתנו. לא בכדי, אנחנו עדים לעליה בשיעור העזיבות מרצון, בירידה באחוזי משרה, עליה במעברים לקהילה ולמגזר הפרטי ומעברים בין המחלקות ואף ירידה בכמות המועמדויות בתהליך הגיוס.

עוד טרם עידן הקורונה דובר רבות על איזון בית-עבודה; Work Life Balance אבל מה קורה כשהגבולות בין הבית לעבודה נפרצים? אחיות מוצאות את עצמן עובדות בשעות הקטנות של הלילה, בחגים ובסופי השבוע. הציפיה לזמינות מעבר לשעות העבודה גדלה, וזאת לצד הציפיה לזמינות מלאה בשעות העבודה.

העבודה נעשתה אינטנסיבית יותר, העומס גדל ואנחנו מוצאים עצמנו בימים ארוכים של הישרדות וכיבוי שריפות במשמרות. העומס הרב יוצר לחץ שעם הזמן מוביל לשחיקה.

בראש ובראשונה חוויית העובד משפיעה על שביעות הרצון שלו בעבודה ויכולה להשפיע על השחיקה. חוויית עובד היא הרבה מעבר לערב חברה, למתנות ולבונוסים. חווית עובד מתחברת למחוברות ארגונית, לגאוות יחידה, לתחושת משמעות. הצוות משקיע את רוב שעות הערות בעבודה. מה מקבלים מעבר לשכר ומעבר להיבטים החומריים? האם בדרך לומדים ומתפתחים מקצועית? נהנים? מאותגרים? האם כיף להגיע לעבודה?

ובכן, סוף מעשה שימור באומץ תחילה. גם אם אין פתרון מיידי לבעיה – עצם ההקשבה לצוות כבר עושה חלק מהעבודה.

הגיליון ה-10 של "עידכון נמרץ" עוסק בנושא החשוב של שימור ההון האנושי בטיפולי נמרץ. תוכלו לקרוא על כך מהזוית של ארבע אחיות אחראיות ביחידות טיפול נמרץ, על המחסור הנוכחי באחיות בטיפול נמרץ, איך קולטים ואיך משמרים צוות?, עצות לאחות טיפול נמרץ חדשה, התראה של המוסד לבטיחות ולגיהות על סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית, על הסוד למניעת שחיקה בצוות, היכרות עם היחידה לטיפול נמרץ ברזילי ועוד.

תודה גדולה לכל הכתבים שהתגייסו לכתיבת הגיליון המיוחד ותודה ענקית לחברי העמותה לטיפול נמרץ לישראל ובראשם יו”רית העמותה גב’ לבנה יעקובסון ומזכירת העמותה גב’ אורלי קולפק.

קריאה מהנה!

רבקה מור לוי, עורכת “עדכון נמרץ”

| רישום לעמותה

העמותה לקידום הסיעוד הקרדיאלי וטיפולי נמרץ בישראל מזמינה אותך להירשם אלינו, לקבל ולחלוק ידע ולהשפיע על המחקר והעשיה בטיפול נמרץ. החברות בעמותה ללא עלות אלא במסגרת זכויות האחיות בישראל (תקשיר: הרשמה לעמותות 25.132) להרשמה היכנסו

| מאמר מערכת

קליטת צוות, הדרכה ושימור. אתגרים והצלחות בנושא ההון הסיעודי בטיפול נמרץ: הזוית הניהולית

נתחיל בהיכרות עם שתי אחיות;

מאיה, בת 25 עשתה הסבה לסיעוד לאחר שלמדה קורס בקונדיטוריה.

מאיה התחילה לעבוד במחלקה הכירורגית למרות שרצתה להיכנס לחדר ניתוח אך התגמשה כי היה צורך בצוות בכירורגיה והיא רצתה להתקבל לעבוד בארגון כי זה היעד שקבעה לעצמה. תהליך הקליטה של מאיה מוערך ב- 3-6 חודשים.

Julie Benbenishty RN PhD
Assistant Professor
Hadassah Hebrew University Medical center
Academic Consultant Nursin Administration
Editorial Board International Journal of Human Caring
Vice President European Federation of Critical care Nurses

המחסור הנוכחי באחיות בטיפול

המחסור הנוכחי באחיות בטיפול נמרץ אינו חדש, והוא אף הוגבר על ידי מגפת הקורונה. עכשיו זה הזמן להכיר בצורך בשינוי בכל רמות מערכת הבריאות, מהפרט למסד ועד לרמה השלטונית והחברתית הרחבה יותר. הבנה והערכת תרומתם של כל חברי צוות טיפול נמרץ, כולל הצוות הסיעודי, מטפחת את יכולת הצוותים לגשת לאתגרים המשמעותיים העומדים בפניהם. המודעות לדרכים שבהן הצוות הרפואי יכול לתרום לתמיכה בעמיתיהם הסיעודיים מבטיחה גישת צוות לאתגרי הנשורת עקב המגפה.

| חידושים בטיפול נמרץ

הוקרת עובדים

המספרים שיגרמו לכם לחשוב לעומק על הוקרת עובדים
כלי הוקרה פורמליים ובלתי פורמליים

תחושת הבטן אומרת שיש קשר בין הוקרת עובדים לבין ביצועיהם. זה נראה כמעט טריוויאלי לאנשי משאבי-האנוש, אבל זה לא בהכרח מספיק בכדי לגרום להנהלה להכניס את היד לכיס.(…)

.

שחיקת הצוות בטיפול נמרץ

להבין את שחיקת הצוות בטיפול נמרץ: ההצגה חייבת להימשך

תסמונת שחיקה Burnout syndrome- BOS תוארה כחוסר יכולת להתמודד עם מתח רגשי בעבודה. מחקרים מדווחים על עד 50% מצבים חמורים של BOS באחיות ורופאי טיפול נמרץ (…)

| פרוייקט נבחר

גיבוש צוות: מה הסוד למניעת שחיקה בצוות המטפל?

ישנה הכרה בכך שצוותי בריאות נמצאים בסיכון גבוה לפתח תשישות ושחיקה על רקע מקצועי.

הדבר עלול להביא לתחלופה גבוהה ולפגיעה באיכות הטיפול, ולכן, חיוני לאתר גורמים המגנים מפני שחיקה ותשישות ולהתערב בהתאם. כבר בתחילת שנות ה70- זוהתה שחיקה (…)

| נייר עמדה

המשאב הכי חשוב בארגונים שלנו - הם האנשים

איך קולטים ואיך משמרים?

היום כבר ידוע. המשאב הכי חשוב בארגונים שלנו הם האנשים. העובדים הם המפתח לניצול אופטימלי של שאר המשאבים, ולכן הם באמת המשאב הכי חשוב של כל ארגון.

תחלופה גבוהה של עובדים הכרוכה בקליטות חוזרות ונישנות ועזיבת עובדים למחלקות או ארגונים אחרים (…)

| עידכוני ידע

טיפול נמרץ הוא מקום מאוד סוחף להתחיל בו עבודה חדשה.

אם אתה רק מתחיל עבודה בטיפול נמרץ או שאתה מתכנן להיות אחות נמרץ בזמן הקרוב העצות הללו יחסכו לך קשיים ויעזרו לך בשלבים ההתחלתיים בעבודה המהירה הזו. עם העצות הללו אתה יכול לשגשג ולאהוב את עבודתך כאחות טיפול נמרץ. אלו ארבע העצות החשובות ביותר שתוכל לקבל בתור אחות נמרץ לשעבר בעצמי.

בכנס של החברה האירופית לנשימה (ERS -European Respiratory Society) שנערך במילנו, דיווחו דומא וחבריו על מחקר שנערך בארה"ב שבדק השפעת שימוש בחומרי חיטוי בבתי חולים על הופעת מחלת ריאות חסימתית מתמשכת (-COPD Chronic Obstructive Pulmonary Disease) בקרב אחיות. במחקר השתתפו מעל 100,000 אחיות פעילות (בגיל ממוצע של 54 שנים) שלא לקו ב-COPD בשנת 2009, ועקבו אחריהן כל שנתיים במשך 8 שנים.

| הכירו את היחידה

היחידה לטיפול נמרץ כללי הוקמה בשנת  1983 וכללה 6 מיטות אשפוז. באוגוסט 2018 עברה למשכנה החדש והממוגן ומספר המיטות הוכפל ל-12. היחידה לטיפול נמרץ מיועדת לטיפול בחולים מגיל 16 ומעלה הנמצאים במצב רפואי מסכן חיים. ההחלטה על קבלת מטופל לאשפוז הינה בהתאם לקריטריונים שנקבעו במדיניות בה"ח ובהתאם להחלטתו הסופית של מנהל היחידה או מי מטעמו.(…)

| כנסים ואירועים

.

הכנס השנתי של האיגוד הישראלי לנוירוכירורגיה - גליליון 2023

זרקור על מושב הסיעוד

הכנס השנתי של האיגוד התקיים השנה ב-3-5 במאי במלון גליליון.

הכנס השנה התמקד ב: Techniques and Complication Neurosurgery. תוכנית הכנס היתה עשירה ומגוונת והגיעו חמישה מרצים אורחים מהמובילים בעולם בתחום הנוירוכירורגיה.

ביום חמישי, 4 במאי התנהל מושב מקביל אשר התמקד באספקטים הסיעודיים של העשייה הנוירוכירורגית.

בתוכנית החברתית של הכנס כללה הופעה של להקת רוקוויל (…)

דילוג לתוכן